Social Media Express
Portfolio
Social media

25 jun Top 3 tips voor meer volgers op social media

Who wants more followers?

 

Je hebt de sociale netwerken die je wilt gaan gebruiken uitgekozen, de accounts zijn klaar voor gebruik en je hebt bepaald welke content je gaat plaatsen. Het belangrijkste punt dat nu komt zijn het krijgen van volgers die jouw content ook gaan lezen. Heeft jouw bedrijf al een vaste klantenkring, dan zal het waarschijnlijk makkelijker zijn om (je eerste) volgers te krijgen dan wanneer je net gestart bent. In wat voor beginsituatie je ook zit, met de volgende 3 tips heb jij zo een mooi aantal volgers opgebouwd. Deze top 3 tips kun je uiteraard ook goed gebruiken als je al een tijdje bezig bent en je juist meer volgers wilt.

 

3. Promoot je social media

Voor het opbouwen van het aantal volgers hoef je niet alleen binnen het netwerk zelf te kijken. Zeker als je net je pagina hebt opgestart. Promoot je pagina dan ook via andere kanalen. Dit kunnen bijvoorbeeld andere sociale netwerken zijn waarop je actief bent, maar denk ook aan je nieuwsbrief of mond-tot-mond reclame. Er zijn een heleboel mogelijkheden om je potentiële volgers op de hoogte te stellen van het bestaan van jouw pagina. Ook op het sociale netwerk zelf zijn er in veel gevallen genoeg mogelijkheden om je pagina te promoten. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de advertentiemogelijkheden.

 

2. Volg en wordt gevolgd

Niet ieder bedrijf heeft de middelen, of wil deze middelen inzetten, om betaald hun social media te promoten en dit is ook zeker niet nodig om meer volgers te krijgen. Het belangrijkste is dat jij onder de aandacht komt van je potentiële volgers. Volg daarom zelf ook mensen uit deze groep. Heb jij je account goed opgezet en heb je interessante content? Dan is de kans groot dat ze je terug zullen volgen. En zo kun je dus gestaag je groep volgers opbouwen.

 

1. Interactie is belangrijk

Op social media gaat het om meer dan alleen maar content plaatsen op je eigen pagina. Wees interactief en reageer ook eens op andere berichten. Gebruik hierbij de middelen die het sociale netwerk aanbiedt. Retweet berichten op Twitter, maak slim gebruik van de hashtags op Instagram en zorg voor een goede keywords op Pinterest en Google+. Op Facebook kun je je eigen pagina makkelijk onder de aandacht brengen door als je pagina op berichten te reageren van anderen. Let hierbij wel op dat je niet gaat spammen.

 

Kies je social media

Ieder sociaal netwerk heeft zo weer zijn eigen tools die je kunt inzetten om meer volgers te krijgen. Ook daarom is het handig om voor slechts een aantal social media te kiezen om een pagina op aan te maken. Zo heb je echt de mogelijkheid om het netwerk te leren kennen en de tools onder de knie te krijgen die ze aanbieden. Daar kun je uiteindelijk heel veel voordeel uit halen.

 

Betalen voor volgers

Veel websites bieden je de mogelijkheid om te betalen voor volgers. Je kunt hiermee in een keer een heleboel volgers krijgen, maar besef wel dat hier consequenties aan hangen. Veel volgers zullen dan van nepaccounts afkomstig zijn en steeds meer sociale netwerken zijn erg druk bezig om deze te verwijderen. De kans is dus groot dat je de volgers weer kwijt raakt. Daarnaast zal deze groep je ook niet helpen bij het behalen van je doelen. Ze zullen niet doorklikken naar je website of een dienst en/of product bij je afnemen. Het duurt misschien langer om een groep echte volgers op te bouwen, maar uiteindelijk heb je hier veel meer profijt van.

 

Bonus tip 1:

Naast het opbouwen van je volgers, wil je deze natuurlijk ook behouden. In het vorige artikel in de Social Media 101 serie ging het over het plaatsen van (goede) content. Dit is met name belangrijk voor het behouden van je volgers. Hou het interessant. Ze blijven je dan niet alleen volgen, maar zullen ook geïnteresseerd blijven in wat jij te bieden hebt. Zo zul je de doelen die je jezelf gesteld hebt ook daadwerkelijk behalen.

Bonus tip 2:

Vergeet niet hoe belangrijk het is om een bepaalde doelgroep te hebben. Niet alleen binnen je bedrijf, maar ook op social media. Je kunt er zelfs voor kiezen om een subdoelgroep te kiezen die jij specifiek benadert. Dit levert je veel voordelen op. Denk aan de tijd die je bespaart met het bedenken van content. Dit kun je allemaal specificeren op de doelgroep. Je kunt je focus volledig op deze doelgroep leggen, dat maakt het ook makkelijker om volgers te krijgen. Zij kunnen jou tenslotte veel makkelijker vinden en ze weten dat ze op de juiste plek zijn.

 

Wil jij meer volgers? Ga aan de slag met de social media strategie die bij jou past!

Social Media Express

Geen posts